Eenpansgerecht met tonijn

      Reacties uitgeschakeld voor Eenpansgerecht met tonijn

Eenpansgerecht met tonijn

Recept categorie Gerecht met vis
Porties 2 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • ½ ui
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ groene paprika
  • 1 kleine tomaat
  • 350 gram aardappelen
  • 1 eetlepel olie
  • zout
  • peper
  • 80 ml Spaanse witte wijn
  • 250 gram tonijn
  • 70 gram oud witbrood

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd de ui en de knoflook fijn.

  2. Snijd de paprika en de tomaat in blokjes.

  3. Snijd de aardappelen in schijfjes van 1 cm dik.

  4. Verwarm de olie en fruit de ui en de knoflook daarin glazig.

  5. Voeg de paprika,tomaat en de aardappels toe, strooi er wat zout en peper over. 

  6. Schenk de witte wijn en 80 ml water erbij, en kook dit ca 20 minuten.

  7. Snijd de tonijn in kleine stukjes en voeg die na 10 minuten toe aan de groenten.

  8. Snijd het witte brood in blokjes, doe die in de pan en het geheel nog 2 minuten zachtjes koken

  9. Serveer in de pan met een glas witte wijn.