Eenpersoons druiven tarte-tatins

      Reacties uitgeschakeld voor Eenpersoons druiven tarte-tatins

Eenpersoons druiven tarte-tatins

Recept categorie Dessert, Gerecht met fruit
Keuken: Franse keuken
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 4 plakjes bladerdeeg (diepvries, pakje à 450 g)
  • 300 gram pitloze witte druiven
  • 50 gram boter
  • 90 gram suiker

Hoe maak ik het klaar?

  1. Bladerdeeg laten ontdooien. 

  2. Druiven halveren. In pan met dikke bodem boter smelten. 

  3. Suiker toevoegen en laten smelten tot suiker lichtbruin kleurt. 

  4. Druiven in suikerstroop leggen en 1 minuut meeverwarmen. 

  5. Druiven met stroop over ingevette taartvormpjes verdelen. 

  6. Afdekken met bladerdeeg, punten goed naar binnen vouwen. 

  7. Taartjes in midden van oven in 15 – 20 minuten goudbruin bakken. 

  8. Taartjes uit oven iets laten afkoelen. 

  9. Bord op vorm leggen en bord met vorm tegelijk omdraaien. 

  10. Ook lekker met een bol ijs.