Eenpersoons druiven tarte-tatins

      Reacties uitgeschakeld voor Eenpersoons druiven tarte-tatins

 

Eenpersoons druiven tarte-tatins

Recept printen
Recept categorie: met fruit/ Nagerecht
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 4 plakjes bladerdeeg ((diepvries, pakje à 450 g))
  • 300 gram pitloze witte druiven
  • 50 gram boter
  • 90 gram suiker

Hoe maak ik het klaar:

  • Bladerdeeg laten ontdooien. 
  • Druiven halveren. In pan met dikke bodem boter smelten. 
  • Suiker toevoegen en laten smelten tot suiker lichtbruin kleurt. 
  • Druiven in suikerstroop leggen en 1 minuut meeverwarmen. 
  • Druiven met stroop over ingevette taartvormpjes verdelen. 
  • Afdekken met bladerdeeg, punten goed naar binnen vouwen. 
  • Taartjes in midden van oven in 15 – 20 minuten goudbruin bakken. 
  • Taartjes uit oven iets laten afkoelen. 
  • Bord op vorm leggen en bord met vorm tegelijk omdraaien. 
  • Ook lekker met een bol ijs.