Ei crèmesoep uit Zagreb

      Reacties uitgeschakeld voor Ei crèmesoep uit Zagreb

Ei crèmesoep uit Zagreb

Recept categorie Soepen
Keuken: Yugoslavische keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 4 eierdooiers
  • 1 liter bouillon
  • 35 gr gesmolten boter
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 dl zure room

Hoe maak ik het klaar?

  1. Klop de eierdooiers in een kom los met 1/2 dl van de bouillon.
  2. Roer de gesmolten boter door het dooiermengsel.
  3. Maak de bloem aan met de zure room en roer het mengsel door het dooiermengsel.
  4. Roer het dooier-roommengsel in een pan door de rest van de koude bouillon.
  5. Verwarm de soep bij matige hitte en onder voortdurend roeren tot hij gebonden en door en door warm is.

  6. Laat de soep vooral niet koken, daar hij anders zou kunnen schiften.