Ei crèmesoep uit Zagreb

      Reacties uitgeschakeld voor Ei crèmesoep uit Zagreb
Print

Ei crèmesoep uit Zagreb

Categorie Soepen
Keuken Yugoslavische keuken
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 4 eierdooiers
  • 1 liter bouillon
  • 35 gr gesmolten boter
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 dl zure room

Hoe maak ik het klaar:

  • Klop de eierdooiers in een kom los met 1/2 dl van de bouillon.
  • Roer de gesmolten boter door het dooiermengsel.
  • Maak de bloem aan met de zure room en roer het mengsel door het dooiermengsel.
  • Roer het dooier-roommengsel in een pan door de rest van de koude bouillon.
  • Verwarm de soep bij matige hitte en onder voortdurend roeren tot hij gebonden en door en door warm is.
  • Laat de soep vooral niet koken, daar hij anders zou kunnen schiften.