Ei in bladerdeeg met verse kruiden

      Geen reacties op Ei in bladerdeeg met verse kruiden

 

Ei in bladerdeeg met verse kruiden

Recept printen
Recept categorie: met ei/ Warme hapjes
Dieët / Speciale gelegenheid: Vegetarisch
Porties: 6
Van wie is dit recept: Tantefanny.nl

Wat gaat er in:

Hoe maak ik het klaar:

  • Oven op 210⁰ C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakking voorbereiden.
  • Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. Snijd het deeg in 6 gelijke vierkanten.
  • Laat de eieren na het koken schrikken in ijskoud water. Pel de eieren direct.
  • Meng de broodkruimels met de kruiden, olijfolie, 2 el citroensap en wat zout en peper. Schep een lepel van het mengsel op het bladerdeeg en leg hierop het ei.
  • Vouw de tegenovergestelde punten van het bladerdeeg naar elkaar toe en steek vast met een prikker.
  • Bestrijk het bladerdeeg met ei. Kruid het deeg met peper en zout.
  • In het midden van de oven in 10 - 15 min. goudbruin bakken.

Tips / Opmerking

de eieren in bladerdeeg net voor het opdienen op de sla leggen, anders kan het bladerdeeg nat worden.