Ei in bladerdeeg met verse kruiden

      Geen reacties op Ei in bladerdeeg met verse kruiden

 

Ei in bladerdeeg met verse kruiden

Recept categorie Gerecht met ei, Warme hapjes
Extra info Vegetarisch
Porties 6
Auteur Tantefanny.nl

Wat gaat er in?

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 6 eieren hardgekookt
  • 1 ei losgeklopt
  • 4 sneetjes oud wit brood verkruimeld
  • 2 el bladpeterselie fijngehakt
  • 2 el oregano fijngehakt
  • 2 el bieslook fijngehakt
  • 2 el sap van een citroen
  • 2 el Olijfolie
  • Zout en peper gemalen
  • 6 prikkers geweekt in water

Hoe maak ik het klaar?

  1. Oven op 210⁰ C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakking voorbereiden.
  2. Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. Snijd het deeg in 6 gelijke vierkanten.
  3. Laat de eieren na het koken schrikken in ijskoud water. Pel de eieren direct.
  4. Meng de broodkruimels met de kruiden, olijfolie, 2 el citroensap en wat zout en peper. Schep een lepel van het mengsel op het bladerdeeg en leg hierop het ei.
  5. Vouw de tegenovergestelde punten van het bladerdeeg naar elkaar toe en steek vast met een prikker.
  6. Bestrijk het bladerdeeg met ei. Kruid het deeg met peper en zout.
  7. In het midden van de oven in 10 - 15 min. goudbruin bakken.

Tips / Opmerkingen

de eieren in bladerdeeg net voor het opdienen op de sla leggen, anders kan het bladerdeeg nat worden.