Eiersalade uit Tripoli

      Reacties uitgeschakeld voor Eiersalade uit Tripoli

 

Eiersalade uit Tripoli

Recept categorie Gerecht met ei, Lunch, Salades, Voorgerecht
Keuken: Libanese keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 schoongemaakte en in reepjes gescheurde krop sla
  • 50 gr rozijnen
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 4 in plakjes gesneden tomaten
  • 4 in partjes gesneden hardgekookte eieren
  • 1/2 theelepel komijnzaadjes
  • 1/4 dl mayonaise
  • enkele zwarte olijven

Hoe maak ik het klaar?

  1. Doe de reepjes sla met de rozijnen, de fijngehakte peterselie en het paprikapoeder in
  2. een slakom en schep alles goed door elkaar.
  3. Leg de plakjes tomaat en de partjes ei op het slamengsel en bestrooi alles met de
  4. komijnzaadjes.
  5. Schenk de mayonaise over de salade en garneer het geheel met wat zwarte olijven.

Tips / Opmerkingen

Geef deze salade als voorgerecht of met brood als lunchgerecht.