Empanadas con queso y chorizo

      Reacties uitgeschakeld voor Empanadas con queso y chorizo
Empanadas con queso y chorizo

Empanadas con queso y chorizo

Print Pin
Categorie: Hapjes, Koude Hapjes, Tapas, Warme hapjes
Keuken: Spaanse keuken
porties: 10
Auteur: Hans en Liesbeth Grunder

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven alvast voor op 220 graden (heteluchtoven).
  • Leg de plakjes bladerdeeg met de schutvelletjes naar boven en haal de velletjes eraf.
  • Haal het vel van de chorizo en snijd de chorizo in kleine blokjes.
  • Meng de kaas en de chorizoblokjes door elkaar.
  • Beleg elk plakje bladerdeeg in het midden met een beetje van het kaas/chorizomengsel.
  • Vouw het bladerdeeg goed dicht en maak de randjes extra goed dicht ze met een vork aan te drukken.
  • Bestrijk lichtjes met geklutst ei en strooi er een beetje paprika pikant overheen.
  • Bak de empanadas af in ongeveer een kwartiertje tot ze mooi bruin en een beetje groter geworden zijn.

Tips / Opmerkingen

Smaakt zowel koud als warm lekker!