Empanadas con queso y chorizo

      Reacties uitgeschakeld voor Empanadas con queso y chorizo

Empanadas con queso y chorizo

Recept categorie Hapjes, Koude Hapjes, Tapas, Warme hapjes
Keuken: Spaanse keuken
Porties 10
Auteur Hans en Liesbeth Grunder

Wat gaat er in?

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de oven alvast voor op 220 graden (heteluchtoven).
  2. Leg de plakjes bladerdeeg met de schutvelletjes naar boven en haal de velletjes eraf.
  3. Haal het vel van de chorizo en snijd de chorizo in kleine blokjes.
  4. Meng de kaas en de chorizoblokjes door elkaar.
  5. Beleg elk plakje bladerdeeg in het midden met een beetje van het kaas/chorizomengsel.
  6. Vouw het bladerdeeg goed dicht en maak de randjes extra goed dicht ze met een vork aan te drukken.
  7. Bestrijk lichtjes met geklutst ei en strooi er een beetje paprika pikant overheen.
  8. Bak de empanadas af in ongeveer een kwartiertje tot ze mooi bruin en een beetje groter geworden zijn.

Tips / Opmerkingen

Smaakt zowel koud als warm lekker!