Empanadas met gestoofd rundvlees

      Geen reacties op Empanadas met gestoofd rundvlees

 

Empanadas met gestoofd rundvlees

Recept categorie Bijgerecht, Gerecht met vlees, Warme hapjes
Keuken: Argentijnse keuken
Porties 4 personen
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

Hoe maak ik het klaar?

  1. Bak het stoofvlees en de uien aan, voeg de kruiden toe en blus af met de fond.
  2. Stoof het vlees een uur in de stoomoven op 120 °C.
  3. Laat het stoofvlees koud worden in de koelkast.
  4. Roer het stoofvlees met een vork los.
  5. Verwarm de oven voor op Intensief Bakken op 200 °C.
  6. Rol het bladerdeeg uit en steek deze uit met de grootste steker. Bestrijk de randen van het bladerdeeg voor de helft met water.
  7. Schep de vulling net iets uit het midden. Vouw ze dicht, laat de lucht ontsnappen en druk met een vork de randen aan.
  8. Leg ze op de bakplaat en bestrijk de empanadas met het losgeklopte ei.
  9. Schuif de bakplaat in de oven op het 1e niveau en bak ze gaar in 20-25 minuten.