Engelse maaltijdsoep

      Reacties uitgeschakeld voor Engelse maaltijdsoep
Print

Engelse maaltijdsoep

Categorie Soepen
Keuken Engelse keuken
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • tijm
  • laurier
  • peterselie
  • selderij
  • 500 gr erwtensoepgroenten
  • 200 gr aardappelen
  • kummel
  • kruidnagelpoeder
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Bak het spek uit in de boter.
  • Snipper de ui en fruit deze, samen met het vlees in het vet even aan.
  • Voeg 2 liter water toe met de tijm, laurier, peterselie en selderij en breng dit aan de kook.
  • Voeg na 2 uur zachtjes trekken de kleingesneden aardappelen, soepgroente en een theelepel kummel toe en laat de soep nog 30 minuten zachtjes koken.
  • Breng op smaak met een snufje kruidnagelpoeder, peper en zout.