Engelse Zalmboter

      Reacties uitgeschakeld voor Engelse Zalmboter
Print

Engelse Zalmboter

Categorie Bijgerecht, Hapjes
Keuken Engelse keuken
porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 150 ml droge witte wijn
  • 400 gr zalmfilet
  • 75 gr roomboter
  • 1/2 bakje tuinkers
  • 50 gr zalmsnippers gerookt

Hoe maak ik het klaar:

  • In pan witte wijn met 100 ml water aan de kook brengen. Vuur zeer laag en zalm in de wijn leggen (net onder) en 10 min. garen.
  • Zalm met schuimspaan uit pan nemen. Donkere stukjes verwijderen. Met 50 gr boter en 3 el van kookvocht in machine of staafmixer pureren. Zalmsnippers kort meepureren. Helft tuinkers erdoor en zout/peper.
  • Mengesel in schaaltje scheppen. en gladstrijken. Rest boter smelten eroverheen gieten en in koelkast laten opstijven.