Engelse Zalmboter

      Reacties uitgeschakeld voor Engelse Zalmboter

Engelse Zalmboter

Recept categorie Bijgerecht, Hapjes
Keuken: Engelse keuken
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 150 ml droge witte wijn
  • 400 gr zalmfilet
  • 75 gr roomboter
  • 1/2 bakje tuinkers
  • 50 gr zalmsnippers gerookt

Hoe maak ik het klaar?

  1. In pan witte wijn met 100 ml water aan de kook brengen. Vuur zeer laag en zalm in de wijn leggen (net onder) en 10 min. garen.
  2. Zalm met schuimspaan uit pan nemen. Donkere stukjes verwijderen. Met 50 gr boter en 3 el van kookvocht in machine of staafmixer pureren. Zalmsnippers kort meepureren. Helft tuinkers erdoor en zout/peper.
  3. Mengesel in schaaltje scheppen. en gladstrijken. Rest boter smelten eroverheen gieten en in koelkast laten opstijven.