Envelop van zeeduivel met gamba’s, geserveerde met aardappelmousseline en basilicumsaus

 

Envelop van zeeduivel met gamba's, geserveerde met aardappelmousseline en basilicumsaus
Print

Envelop van zeeduivel met gamba's, geserveerde met aardappelmousseline en basilicumsaus

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vis
Keuken Mediterraanse keuken
porties 4 personen
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in:

  • 4 zeeduivel filets à 160 gram
  • 4 groene kool bladeren
  • 6 gamba's gepeld en fijngehakt
  • 8 bospenen geschild, met het groene loof er aan
  • 1 theelepel kerrie

benodigd:

Hoe maak ik het klaar:

  • Leg de koolbladeren in een stoomovenpan met gaatjes.
  • Functie: Stomen
  • 100 °C, gedurende 1 minuut
  • Dompel de bladeren direct onder in ijskoud water, zodat het kookproces stopt en dep ze droog.
  • Meng de kerriepoeder door de gehakte gamba's.
  • Snijd de zeeduivelfilets aan de nekkant in als een pitabroodje en vul de filets met de gamba's.
  • Snijd de nerf uit de koolbladeren en rol de gevulde visfilets strak op in de bladeren.
  • Leg de vispakketjes in een stoomovenpan met gaatjes en zet tot gebruik koel weg.
  • Bereid nu eventueel de aardappelmouseline en de basilicumsaus.
  • Serveren:
  • Leg de wortels in een stoomovenpan met gaatjes.
  • Functie: Stomen
  • 100 °C, gedurende 6-8 minuten
  • Of in de drukstoomoven
  • 120 °C, gedurende 3-4 minuten
  • Neem de worteltjes uit de stoomoven.
  • Schuif de stoomovenpan met de vispakketjes en de goed afgedekte aardappelmouseline erin.
  • Kookstand: 85 °C
  • Kooktijd: 15 - 20 minuten
  • Schuif gedurende de laatste 5 minuten de worteltjes en de basilicumsaus erbij om mee te warmen.

Tips / Opmerkingen

U vindt de recepten van de aardappelmousseline en de basilicumsaus door er op te klikken.