Erwt- groene paprika-kokossoep

      Reacties uitgeschakeld voor Erwt- groene paprika-kokossoep

Erwt- groene paprika-kokossoep

Print
Categorie: Gerecht met vis, Soepen
Keuken: Aziatische Keuken
porties: 4
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

  • 1 liter groentenbouillon
  • 1 ui
  • 1 preiwit
  • 2 groene paprika's
  • 1/4 kg. erwten
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gr garnalen
  • 1 dl kokosmelk
  • koriander
  • 1 eetlepel boter
  • 1/4 koffielepel kerriepoeder
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

  • Maak de groenten schoon en snijd ze in stukken
  • Stoof eerst de knoflook en de ui, daarna de rest van de groenten
  • Bevochtig na 10 minuten met de groentenbouillon
  • Laat 30 minuten doorkoken
  • Mix het geheel tot een gladde massa
  • Kruid met pepr, zout en kerriepoeder
  • Voeg de kokosmelk toe
  • Serveer de soep in kommetjes en strooi er garnalen en koriander over