Erwtensoep met rookworst

      Geen reacties op Erwtensoep met rookworst

 

Erwtensoep met rookworst
Print

Erwtensoep met rookworst

Categorie Gerecht met vlees, Soepen
Keuken Nederlandse keuken
porties 6
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in:

  • 500 gram spliterwten
  • 2 l water
  • 500 gram haaskarbonaden of krabbetjes
  • 1 fijngesneden prei
  • 1 kleine knolselderij in blokjes gesneden
  • 1 rookworst
  • Zout en peper
  • Selderij fijngesneden

Hoe maak ik het klaar:

  • Was de spliterwten zeer goed in 1 liter water.
  • Doe dit samen met de haaskarbonaden of krabbetjes in een stoomovenpan zonder gaatjes van 7,5 liter inhoud.
  • Kookstand: 100 °C
  • Kooktijd: 45-60 minuten (zie verpakking)
  • Roer de soep door en leng aan met 1 liter water en de prei, knolselderij en rookworst. Voeg tot slot wat zout en peper toe.
  • Kookstand: 110 °C Kooktijd: 30 minuten
  • Strooi de selderij over de soep.

Tips / Opmerkingen

Serveer met roggebrood, belegd met katenspek.