Erwtensoep met rookworst

      Geen reacties op Erwtensoep met rookworst

 

Erwtensoep met rookworst

Recept categorie Gerecht met vlees, Soepen
Keuken: Nederlandse keuken
Porties 6
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

  • 500 gram spliterwten
  • 2 l water
  • 500 gram haaskarbonaden of krabbetjes
  • 1 fijngesneden prei
  • 1 kleine knolselderij in blokjes gesneden
  • 1 rookworst
  • Zout en peper
  • Selderij fijngesneden

Hoe maak ik het klaar?

  1. Was de spliterwten zeer goed in 1 liter water.
  2. Doe dit samen met de haaskarbonaden of krabbetjes in een stoomovenpan zonder gaatjes van 7,5 liter inhoud.
  3. Kookstand: 100 °C
  4. Kooktijd: 45-60 minuten (zie verpakking)
  5. Roer de soep door en leng aan met 1 liter water en de prei, knolselderij en rookworst. Voeg tot slot wat zout en peper toe.
  6. Kookstand: 110 °C Kooktijd: 30 minuten
  7. Strooi de selderij over de soep.

Tips / Opmerkingen

Serveer met roggebrood, belegd met katenspek.