Erwtensoep met zalm en croûtons

      Reacties uitgeschakeld voor Erwtensoep met zalm en croûtons

Erwtensoep met zalm en croûtons

Recept categorie Gerecht met vis, Soepen
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 2 uien
  • 50 gr boter
  • 375 gr aardappelen
  • 300 gr groene erwten uit diepvries
  • 3/4 liter groentebouillon blokje
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • 200 gr verse zalm
  • 125 gr gerookte zalm in plakjes
  • 1 bosje bieslook
  • croûtons

Hoe maak ik het klaar?

  1. Pel en hak uien en fruit ze in de verhitte boter goudgeel.
  2. Schil de aardappelen, snijd ze in 1 cm grote blokjes, voeg ze met de ontdooide erwten aan de uien toe en giet de bouillon erbij.

  3. Breng de soep met zout en peper op smaak en 20 laat haar minuten zachtjes pruttelen.
  4. Pureer de groenten en breng ze met nootmuskaat op smaak.
  5. Snijd de verse zalm in 2 cm dikke en 4 cm lange stukken, kruid ze met peper, wikkel ze in de gerookte zalm, bind er met bieslook om en laat ze 10 minuten in de soep trekken (laat niet koken!)

  6. Bestrooi de soep met bieslook en serveer haar met croûtons.