Erwtensoep met zalm en croûtons

      Reacties uitgeschakeld voor Erwtensoep met zalm en croûtons

Erwtensoep met zalm en croûtons

Recept categorie Gerecht met vis, Soepen
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 2 uien
  • 50 gr boter
  • 375 gr aardappelen
  • 300 gr groene erwten uit de diepvries
  • 3/4 liter groentebouillon (van tablet)
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • 200 gr verse zalm
  • 125 gr gerookte zalm in plakjes
  • 1 bosje bieslook
  • croûtons

Hoe maak ik het klaar?

  1. Pel de uien, hak ze fijn en fruit ze in de verhitte boter goudgeel.
  2. Schil de aardappelen, snijd ze in 1 cm grote blokjes, voeg die met de ontdooide
  3. erwten aan de uien toe en giet de bouillon erbij.
  4. Breng de soep met zout en peper op smaak en laat haar 20 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Pureer de groenten en breng ze met nootmuskaat op smaak.
  6. Snijd de verse zalm in 2 cm dikke en 4 cm lange stukken, kruid ze met peper, wikkel
  7. ze in de gerookte zalm, bind er het bieslook om en laat ze 10 minuten in de soep
  8. trekken (laat niet koken!)
  9. Bestrooi de soep met bieslook en serveer haar met croûton.