Erwtensoep met zalm en croûtons

      Reacties uitgeschakeld voor Erwtensoep met zalm en croûtons
Print

Erwtensoep met zalm en croûtons

Categorie Gerecht met vis, Soepen
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 2 uien
  • 50 gr boter
  • 375 gr aardappelen
  • 300 gr groene erwten uit de diepvries
  • 3/4 liter groentebouillon (van tablet)
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • 200 gr verse zalm
  • 125 gr gerookte zalm in plakjes
  • 1 bosje bieslook
  • croûtons

Hoe maak ik het klaar:

  • Pel de uien, hak ze fijn en fruit ze in de verhitte boter goudgeel.
  • Schil de aardappelen, snijd ze in 1 cm grote blokjes, voeg die met de ontdooide
  • erwten aan de uien toe en giet de bouillon erbij.
  • Breng de soep met zout en peper op smaak en laat haar 20 minuten zachtjes pruttelen.
  • Pureer de groenten en breng ze met nootmuskaat op smaak.
  • Snijd de verse zalm in 2 cm dikke en 4 cm lange stukken, kruid ze met peper, wikkel
  • ze in de gerookte zalm, bind er het bieslook om en laat ze 10 minuten in de soep
  • trekken (laat niet koken!)
  • Bestrooi de soep met bieslook en serveer haar met croûton.