Erwtensoep op z’n Vlaams

      Reacties uitgeschakeld voor Erwtensoep op z’n Vlaams

Erwtensoep op z’n Vlaams

Recept printen
Recept categorie: Soepen
Land van herkomst: België
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 250 gr gedroogde erwten
  • 2 1/2 liter water
  • 1 hammetje
  • 1 prei
  • 1 selderij
  • 2 grote ui
  • peper (zout, laurier)

Hoe maak ik het klaar:

  • Was de erwten en zet ze met ruim water 24 uur te weken.
  • Reinig de prei, de selderij en de uien, was ze en snijd ze in grove stukken.
  • Zet de erwten, het vlees en de gesneden groenten met het water op, voeg de kruiden toe en laat de soep 3 uur koken.
  • Haal het vlees uit de soep en snijd het in kleine stukjes.
  • Verwijder de laurier en zeef de soep.
  • Voeg het vlees erbij en laat de soep nog 10 minuten koken.
  • U kunt de soep eventueel opdienen met broodkorstjes.