Erwtensoep op z’n Vlaams

      Reacties uitgeschakeld voor Erwtensoep op z’n Vlaams
Print

Erwtensoep op z’n Vlaams

Categorie Soepen
Keuken Belgische keuken
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 250 gr gedroogde erwten
  • 2 1/2 liter water
  • 1 hammetje
  • 1 pak soepprei
  • 1 selderij
  • 2 grote uien
  • peper zout, laurier

Hoe maak ik het klaar:

  • Was de erwten en zet ze met ruim water 24 uur te weken.
  • Reinig de prei, de selderij en de uien, was ze en snijd ze in grove stukken.
  • Zet de erwten, het vlees en de gesneden groenten met het water op, voeg de kruiden toe en laat de soep 3 uur koken.
  • Haal het vlees uit de soep en snijd het in kleine stukjes.
  • Verwijder de laurier en zeef de soep.
  • Voeg het vlees erbij en laat de soep nog 10 minuten koken.
  • U kunt de soep eventueel opdienen met broodkorstjes.