Erwtensoep op z’n Vlaams

      Reacties uitgeschakeld voor Erwtensoep op z’n Vlaams

Erwtensoep op z’n Vlaams

Recept categorie Soepen
Keuken: Belgische keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 250 gr gedroogde erwten
  • 2 1/2 liter water
  • 1 hammetje
  • 1 pak soepprei
  • 1 selderij
  • 2 grote uien
  • peper zout, laurier

Hoe maak ik het klaar?

  1. Was de erwten en zet ze met ruim water 24 uur te weken.
  2. Reinig de prei, de selderij en de uien, was ze en snijd ze in grove stukken.
  3. Zet de erwten, het vlees en de gesneden groenten met het water op, voeg de kruiden toe en laat de soep 3 uur koken.

  4. Haal het vlees uit de soep en snijd het in kleine stukjes.
  5. Verwijder de laurier en zeef de soep.
  6. Voeg het vlees erbij en laat de soep nog 10 minuten koken.
  7. U kunt de soep eventueel opdienen met broodkorstjes.