Erwtensoep

      Reacties uitgeschakeld voor Erwtensoep

 

Print

Erwtensoep

Categorie Soepen
Keyword Vegetarisch
porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1/4 knolselderij in blokjes van 1 cm
  • 1 ui in blokjes van 1 cm
  • 1/2 prei in stukjes van 1 cm
  • 1 wortel in blokjes van 1 cm
  • 125 g gele spliterwten
  • 2 takjes verse tijm fijngehakt
  • 1 laurierblad
  • 1 L groentebouillon
  • 1 pakje Alpro® soya Reepjes licht of pittig gekruid
  • zout en peper
  • Alpro® soya Bakken & Braden

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwarm een scheutje Alpro® Bakken & Braden in een soeppan.
  • Bak de groenten 8 minuten op een matig vuur tot de ui glazig is.
  • Voeg de gele spliterwten, kruiden en bouillon toe en breng aan de kook en laat de soep 30 minuten sudderen.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Voeg de Alpro® soya Reepjes toe.
  • Verwijder het laurierblad.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.

Tips / Opmerkingen

Lekker met stevig brood.