Espresso crème brûlée

      Geen reacties op Espresso crème brûlée

 

Espresso crème brûlée

Recept categorie Nagerecht
Porties 4 personen
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

  • 4 dl room
  • 4 eetlepels witte basterdsuiker
  • 1 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 3 eieren
  • 2 eidooiers
  • 1 dl espresso

Hoe maak ik het klaar?

  1. reng de room aan de kook.
  2. Snijd het vanillestokje in de lengte door, schraap het merg eruit en doe het stokje en de merg in de room.
  3. Laat even trekken (van het vuur af).
  4. Klop in een andere pan de eieren, eidooiers en de witte basterdsuiker totdat de suiker is opgelost en de massa enigszins schuimig wordt.
  5. Voeg de room toe en verwarm totdat de crème licht bindt.
  6. Voeg de espresso toe, giet alles door een fijne zeef en verdeel vervolgens over vier schaaltjes.
  7. Dek ze af met plastic folie en stoom ze 20 minuten op 95 °C.
  8. Laat ze afkoelen en bestrooi ze met de bruine basterdsuiker.
  9. Brand ze tot slot met een crème brûlée brander.