Espresso crème brûlée

      Geen reacties op Espresso crème brûlée

 

Espresso crème brûlée

Espresso crème brûlée

Recept printen Pin
Recept categorie: Nagerecht
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Miele.nl

Wat gaat er in:

  • 4 dl room
  • 4 eetlepels basterdsuiker
  • 1 eetlepels basterdsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 3 ei
  • 2 ei
  • 1 dl espresso

Hoe maak ik het klaar:

  • reng de room aan de kook.
  • Snijd het vanillestokje in de lengte door, schraap het merg eruit en doe het stokje en de merg in de room.
  • Laat even trekken (van het vuur af).
  • Klop in een andere pan de eieren, eidooiers en de witte basterdsuiker totdat de suiker is opgelost en de massa enigszins schuimig wordt.
  • Voeg de room toe en verwarm totdat de crème licht bindt.
  • Voeg de espresso toe, giet alles door een fijne zeef en verdeel vervolgens over vier schaaltjes.
  • Dek ze af met plastic folie en stoom ze 20 minuten op 95 °C.
  • Laat ze afkoelen en bestrooi ze met de bruine basterdsuiker.
  • Brand ze tot slot met een crème brûlée brander.