Espresso-koekjes

      Geen reacties op Espresso-koekjes

 

Espresso-koekjes

Espresso-koekjes

Recept printen Pin
Recept categorie: Koek
Porties: 40 Koekjes
Van wie is dit recept: Miele.nl

Wat gaat er in:

  • 100 gram basterdsuiker
  • 100 gram boter
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 mespunt zout
  • 2 eetlepels instant koffiepoeder voor espresso
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 1 ei
  • 50 gram gehakte hazelnoot (geroosterd)
  • 150 gram gezeefde bloem
  • Mespuntje peper
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 75 gram Toblerone (pure of melk chocolade, fijngehakt)

Hoe maak ik het klaar:

  • Doe de boter in een keukenmachine en klop totdat deze zacht en wit is geworden.
  • Voeg de suiker, het zout, de espressopoeder, de witte peper en de vanillesuiker toe en blijf even door kloppen.
  • Voeg het ei toe en klop totdat het helemaal opgenomen is.
  • Voeg de chocolade en gehakte hazelnoten toe.
  • Meng het meel met de baking soda en meng met bovengenoemd mengsel.
  • Maak kleine bolletjes van het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Leg ze wel voldoende uit elkaar, omdat de bolletjes tijdens het bakken uitdijen.
  • Zet ze 15 minuten op een koele plaats.
  • Bak ze in een voorverwarmde oven 8 à 10 minuten op 180 °C.