Exotisch stamppotje

      Geen reacties op Exotisch stamppotje
Print

Exotisch stamppotje

Categorie Gerecht met groenten, Stamppot
Keyword Vegetarisch
porties 4 personen
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 kg aardappelen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook.
  • 3 cm gemberwortel
  • 1 winterwortel
  • 1 struik paksoi
  • 50 gr hazelnoten
  • 40 gr boter
  • 1 eetlepel ketoembar
  • 1 dl melk
  • 2 eetlepels fijngehakte koriander

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook 1 kg aardappelen gaar.
  • Snipper 2 uien en 2 teentjes knoflook.
  • Schil 3 cm gemberwortel en rasp hem fijn.
  • Snijd 1 winterwortel en 1 struik paksoi in dunne reepjes.
  • Rooster 50 gr hazelnoten met vlies in een droge koekenpan en hak ze grof.
  • Smelt 40 gr boter in een ruime pan en fruit de ui met de knoflook op laag vuur in ± 3 minuten glazig.
  • Voeg de geraspte gember, de wortelreepjes en 1 eetlepel ketoembar toe en bak ze omscheppend 5 minuten mee.
  • Breng 1 dl melk aan de kook.
  • Giet de aardappels af en stamp ze met de melk en peper naar smaak tot een luchtige puree.
  • Schep er het uimengsel, de paksoi en 3 eetlepels gesneden gember door en warm alles omscheppend goed door.
  • Garneer met de achtergehouden hazelnoten en 2 eetlepels fijngehakte koriander.