Exotische gevogeltespiesjes

      Reacties uitgeschakeld voor Exotische gevogeltespiesjes

Exotische gevogeltespiesjes

Recept categorie Barbeque, Gerecht met Kip
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1/2 ananas
  • 500 gr kipfilets
  • 1 dl arachide-olie
  • 1/2 theelepel sambal oelek
  • 4 eetlepels ketchup
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 1 eetlepel gehakte rode en groene paprika
  • een stukje fijngehakte stemgember
  • 1 ananasschijf
  • peper
  • zout

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maak de ananas schoon en verwijder het hart met een appelboor.
  2. Snijd schijven van ± 1 cm en verdeel die in 6 partjes.
  3. Snijd de kipfilets in ongeveer gelijke stukken.
  4. Spies afwisselend een stukje ananas en een stukje kip op een stokje.
  5. Maak een mengsel van de olie, de sambal oelek, wat peper en zout, wentel er de
  6. brochettes in en laat ze ongeveer 1 uur marineren.
  7. Braad ze daarna op de barbecue gaar.
  8. Maak de saus.
  9. Vermeng de ketchup, wijnazijn, paprika en stemgember.
  10. Voeg de ananasstukjes bij de saus.
  11. Verwarm het mengsel zonder te koken en verdeel het over de spiesjes.

Tips / Opmerkingen

De in stukken gesneden wortelstokken komen in de handel als verse groene gember. Stemgember is gemaakt van de beste stukken, is zeer geurig en niet scherp van smaak.