Exotische hutspot

      Reacties uitgeschakeld voor Exotische hutspot

 

Print

Exotische hutspot

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Stamppot
porties 4 personen
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 11/2 kg aardappelen Eigenheimers of Irene
  • 1 kruidenbouillontablet
  • 750 gr panklare hutspotgroenten
  • 1 zakje mix voor nasi goreng
  • 100 gr taugé
  • 25 gr boter
  • sambal oelek
  • peper zout
  • 3 eetlepels seroendeng
  • atjar tjampoer

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd de geschilde aardappelen in stukken.
  • Los het kruidenbouillontablet op in 4 dl water en kook de hutspotgroenten hierin 10 minuten.
  • Voeg de aardappelen toe en breng het, met het deksel op de pan, op hoog vuur aan de kook.
  • Temper het vuur en kook de groenten in ± 20 minuten gaar.
  • Wel intussen de nasimix volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Was de taugé.
  • Giet de groenten af en bewaar de bouillon.
  • Stamp de groenten met de boter en een scheutje bouillon fijn.
  • Schep de gewelde nasimix en de taugé door de hutspot en breng hem op smaak met sambal, peper en zout.
  • Doe de hutspot in een schaal en strooi de seroendeng erover.

Tips / Opmerkingen

Serveer met atjar tjampoer en oosterse speklapjes.