Falafel met shoarmabroodjes

      Reacties uitgeschakeld voor Falafel met shoarmabroodjes

 

Falafel met shoarmabroodjes

Recept printen
Recept categorie: Broodjes
Dieët / Speciale gelegenheid: Vegetarisch
Porties: 2
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 250 g kikkererwten
  • 2 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 tl komijn
  • 3 tl koriander
  • 1 peterselie
  • 2 boterhammen
  • zout (peper)
  • 4 shoarmabroodjes
  • wat blaadjes sla
  • wat mayonaise of sladressing
  • chilisaus
  • frituurvet

Hoe maak ik het klaar:

  • Week de kikkererwten 24 uur in water.
  • Hak de ongekookte kikkererwten in een keukenmachine fijn.
  • Pel en snipper de uien.
  • Pers de knoflook uit en hak de peterselie fijn.
  • Verkruimel het brood.
  • Doe alles behalve het brood in de keukenmachine en pureer.
  • Doe de massa over in een kom en voeg zo veel broodkruimels toe totdat een deeg ontstaat dat zich laat vormen.
  • Vorm balletjes ter grootte van een grote knikker en frituur ze goudbruin.
  • Bak de shoarmabroodjes eventjes in de oven of broodrooster.
  • Snijd ze open en vul ze met de fallafel balletjes en wat blaadjes sla.
  • Geef er een lichte mayonaise of sladressing en wat chilisaus bij.