Fasolatha

      Reacties uitgeschakeld voor Fasolatha

 

Fasolatha

witte bonensoep

Recept categorie Soepen
Keuken: Griekse keuken
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 300 gr 1 nacht geweekte witte bonen
  • 2 1/2 liter water
  • 3 uien fijngehakte
  • 1 grote wortel fijngehakte
  • 1 1/2 eetlepel peterselie fijngehakte
  • 1 eetlepel tijm
  • 2 eetlepels selderij fijngehakte
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 1/2 eetlepel olijfolie
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Was de bonen, giet ze af en doe ze in een grote pan.
  2. Zet ze onder water en laat ze 2 minuten koken.
  3. Giet al het water af en doe er eenzelfde hoeveelheid schoon water bij.
  4. Breng het aan de kook, voeg de uien, wortel, 1 eetlepel peterselie, de selderij, tijm, tomatenpuree, olie, zout en peper toe en laat dit ± 1 uur sudderen tot de bonen gaar zijn.

  5. Dien de soep heet op, gegarneerd met peterselie.