Feestelijke kaasfondue

      Reacties uitgeschakeld voor Feestelijke kaasfondue

Feestelijke kaasfondue

Print
Categorie: Fondue, Gerecht met kaas
Auteur: Astrid Veltman

Bereidingswijze

  • Wrijf met een opengesneden knoflookteentje langs de wanden van een (liefst vuurvaste) fonduepan of caquelon.
  • Schenk er 4 dl droge witte wijn in, voeg 100 gr mierikswortelroomkaas toe en verwarm dit al roerend tot tegen de kook aan.
  • Laat dan 250 gr geraspte jong belegen kaas en 250 gr geraspte gruyère in de saus smelten.
  • Bind de fondue bij met 2 eetlepels (met water losgeroerde) maïzena.

Om mee te dippen:

  • blokjes ciabattabrood en blokjes boerenroggebrood.
  • Een schaaltje met 150 gr (extra grote) gekookte tortellini, 300 gr zalmforelfilet in blokjes (en een schaaltje dillegroen), 150 gr gekookte mosselen.
  • En even geblancheerde groenten:
  • Parijse worteltjes, broccoliroosjes, peultjes en warme krieltjes (en een schaaltje bieslook).