Feestelijke kaasfondue

      Reacties uitgeschakeld voor Feestelijke kaasfondue

Feestelijke kaasfondue

Recept categorie Fondue, Gerecht met kaas
Auteur Astrid Veltman

Hoe maak ik het klaar?

  1. Wrijf met een opengesneden knoflookteentje langs de wanden van een (liefst vuurvaste) fonduepan of caquelon.

  2. Schenk er 4 dl droge witte wijn in, voeg 100 gr mierikswortelroomkaas toe en verwarm dit al roerend tot tegen de kook aan.

  3. Laat dan 250 gr geraspte jong belegen kaas en 250 gr geraspte gruyère in de saus smelten.

  4. Bind de fondue bij met 2 eetlepels (met water losgeroerde) maïzena.

Om mee te dippen:

  1. blokjes ciabattabrood en blokjes boerenroggebrood.
  2. Een schaaltje met 150 gr (extra grote) gekookte tortellini, 300 gr zalmforelfilet in blokjes (en een schaaltje dillegroen), 150 gr gekookte mosselen.

  3. En even geblancheerde groenten:
  4. Parijse worteltjes, broccoliroosjes, peultjes en warme krieltjes (en een schaaltje bieslook).