Feestmenu 1

      Reacties uitgeschakeld voor Feestmenu 1

 

Print

Feestmenu 1

voorgerecht voor 8-10 personen
Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vis
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1 kg groene asperges
  • 8 blaadjes witte gelatine
  • 6 dl slagroom
  • zout peper
  • 150 gr gerookte zalm 1 dikke plak
  • 2 dl crŠme fraOEche
  • 2 eetlepels dille fijngehakt
  • 1-2 theelepels citroensap
  • zalmeitjes

Hoe maak ik het klaar:

  • extra nodig: kleine cakevorm, bekleed met plastic folie VOORBEREIDEN: asperges zonodig
  • en in stukjes snijden (ñ 12 hele asperges achterhouden). In kokend water in 5-10 minuten gaar
  • koken. Laten uitlekken.
  • Gelatine ñ 5 minuten in ruim koud water weken. In keukenmachine warme asperges pureren.
  • Uitgeknepen gelatine erin oplossen. Mengsel zeven. 6 dl puree afmeten. Al roerend laten
  • afkoelen. Slagroom lobbig kloppen en door puree mengen. Op smaak brengen met zout en peper.
  • Zalm in dikke repen snijden. In vorm doen: 1/3 deel van mousse, helft van achtergehouden
  • asperges en repen zalm, helft van mousse, rest van asperges en zalm, afdekken met rest van
  • mousse. Afgedekt in koelkast minstens 3 uur laten opstijven. Door crŠme fraOEche roeren: dille,
  • naar smaak zout, peper en citroensap. Afgedekt in koelkast bewaren.
  • AFWERKEN: mousse garneren met zalmeitjes en takjes dille en/of groene asperges. Saus er
  • apart bij geven.