Fekkas met dadels en chocola

      Reacties uitgeschakeld voor Fekkas met dadels en chocola
Print

Fekkas met dadels en chocola

Categorie Cake, Chocolade
porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

Nodig voor het deeg:

  • 700 gram bloem
  • 250 gram zachte boter
  • 200 gram poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje bakpoeder

Voor de vulling:

  • 500 gram dadels
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels mazhar

Extra:

  • 400 gram chocolade
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels olie
  • grofgemalen amandelen

Hoe maak ik het klaar:

  • Ontpit de dadels en laat ze 15-20min stomen in de couscouspan,laat ze afkoelen en pureer ze in de keukenmachine voeg kaneel en mazhar als het te dik is kan je meer mazhar toevoegen,verdeel het in 6 gelijke stukken.
  • Mix de boter en de poedersuiker voeg de eieren 1 voor 1 de vanillesuiker en beetje bij beetje de bloem tot een soepel deeg en verdeel het in 6 gelijke stukken.
  • Pak een stuk deeg en rol uit op een met bloem bestoven werkvlak,smeer daar 1 stuk van de vulling op en rol het op.
  • Bak in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 15-20min.
  •  Laat de rollen afkoelen,verwarm de chocola met 2 eetlepels olie au bain-marie of in de magnetron
  • Smeer (met een kwast)de rollen met de chocola rondom en en bestrooi met de amandelen, laat de chocola drogen en snij de rollen in stukken.