Fekkas met dadels en chocola

      Reacties uitgeschakeld voor Fekkas met dadels en chocola

Fekkas met dadels en chocola

Recept categorie Cake, Chocolade
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

Nodig voor het deeg:

  • 700 gram bloem
  • 250 gram zachte boter
  • 200 gram poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje bakpoeder

Voor de vulling:

  • 500 gram dadels
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels mazhar

Extra:

  • 400 gram chocolade
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels olie
  • grofgemalen amandelen

Hoe maak ik het klaar?

  1. Ontpit de dadels en laat ze 15-20min stomen in de couscouspan,laat ze afkoelen en pureer ze in de keukenmachine voeg kaneel en mazhar als het te dik is kan je meer mazhar toevoegen,verdeel het in 6 gelijke stukken.

  2. Mix de boter en de poedersuiker voeg de eieren 1 voor 1 de vanillesuiker en beetje bij beetje de bloem tot een soepel deeg en verdeel het in 6 gelijke stukken.

  3. Pak een stuk deeg en rol uit op een met bloem bestoven werkvlak,smeer daar 1 stuk van de vulling op en rol het op.

  4. Bak in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 15-20min.

  5.  Laat de rollen afkoelen,verwarm de chocola met 2 eetlepels olie au bain-marie of in de magnetron

  6. Smeer (met een kwast)de rollen met de chocola rondom en en bestrooi met de amandelen, laat de chocola drogen en snij de rollen in stukken.