Fetaflapjes met doperwtjes en bosui

      Reacties uitgeschakeld voor Fetaflapjes met doperwtjes en bosui
Print

Fetaflapjes met doperwtjes en bosui

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met kaas
Keyword Vegetarisch
porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 150 gram feta in kleine stukjes
  • 150 gram doperwtjes (diepvries) ontdooid
  • 2 bosuitjes in ringetjes
  • 2 eetlepels koriander geknipt
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • peper
  • 8 plakjes bladerdeeg (diepvries) ontdooid
  • 1 scharrelei losgeklopt

Hoe maak ik het klaar:

  • Meng de feta met doperwtjes, de bosui, de koriander, ketchup en peper naar smaak. 
  • Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar op het werkvlak en verdeel het fetamengsel erover. 
  • Bestrijk de randen van het bladerdeeg met ei en vouw ze schuin dicht. 
  • Leg ze op een met bakpapier bekleed bakblik en bestrijk ze met ei. 
  • Bestrooi ze met peper en bak ze in een voorverwarmde oven (225 °C) in ± 15 minuten goudbruin. Lekker met gestoofde courgette met maïs.

Wijnadvies: Muscadet Sèvre et Maine