Fetaflapjes met doperwtjes en bosui

      Reacties uitgeschakeld voor Fetaflapjes met doperwtjes en bosui

Fetaflapjes met doperwtjes en bosui

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met kaas
Extra info Vegetarisch
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 150 gram feta in kleine stukjes
  • 150 gram doperwtjes (diepvries) ontdooid
  • 2 bosuitjes in ringetjes
  • 2 eetlepels koriander geknipt
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • peper
  • 8 plakjes bladerdeeg (diepvries) ontdooid
  • 1 scharrelei losgeklopt

Hoe maak ik het klaar?

  1. Meng de feta met doperwtjes, de bosui, de koriander, ketchup en peper naar smaak. 

  2. Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar op het werkvlak en verdeel het fetamengsel erover. 

  3. Bestrijk de randen van het bladerdeeg met ei en vouw ze schuin dicht. 

  4. Leg ze op een met bakpapier bekleed bakblik en bestrijk ze met ei. 

  5. Bestrooi ze met peper en bak ze in een voorverwarmde oven (225 °C) in ± 15 minuten goudbruin. Lekker met gestoofde courgette met maïs.

Wijnadvies: Muscadet Sèvre et Maine