Filippijnse runderstoofpot

      Reacties uitgeschakeld voor Filippijnse runderstoofpot

Filippijnse runderstoofpot

Recept printen
Recept categorie: met rijst/ met vlees
Land van herkomst: Fillippijnen
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 2 eetlepels olie
  • 500 gram doorregen runderlappen (in stukken)
  • 1 ui (grofgesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1 pot vleesfond ((380 ml))
  • 25 gram rijst
  • 40 gram pinda's
  • 250 gram sperziebonen (schoongemaakt)
  • 1 grote aubergine (in stukjes)
  • 2-3 theelepels Thaise vissaus
  • 1-2 eetlepels sojasaus

Hoe maak ik het klaar:

  • In braadpan olie verhitten en vlees (in gedeelten) op hoog vuur in 5 minuten bruinbakken. 
  • Op bord leggen. In bakvet ui en knoflook met chilipoeder 3 minuten fruiten. 
  • Vlees en vleesfond toevoegen en geheel pittig op smaak brengen met zout en peper. 
  • Vlees afgedekt in 2-3 uur zachtjes (op vlamverdeler) laten gaarsudderen. 
  • Intussen in droge koekenpan rijst goudbruin roosteren, blijven omscheppen. 
  • Rijst op bordje laten afkoelen. 
  • In keukenmachine of in vijzel geroosterde rijst en pinda's fijnmalen. 
  • Rijst en pinda's door stoofvocht roeren. 
  • Sperziebonen en aubergine door stoofvlees scheppen en in 30 minuten zachtjes gaarstoven. 
  • Scheutje water toevoegen als saus te dik wordt. 
  • Op smaak brengen met vissaus en sojasaus. 
  • Eventueel bestrooien met koriander en/of bosui. 
  • Lekker met rijst.