Filippijnse runderstoofpot

      Reacties uitgeschakeld voor Filippijnse runderstoofpot

Filippijnse runderstoofpot

Recept categorie Gerecht met rijst, Gerecht met vlees
Keuken: Fillippijnse keuken
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 2 eetlepels olie
  • 500 gram doorregen runderlappen in stukken
  • 1 grote ui grofgesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1 pot vleesfond (380 ml)
  • 25 gram witte rijst
  • 40 gram pinda's
  • 250 gram sperziebonen schoongemaakt
  • 1 grote aubergine in stukjes
  • 2-3 theelepels Thaise vissaus
  • 1-2 eetlepels sojasaus

Hoe maak ik het klaar?

  1. In braadpan olie verhitten en vlees (in gedeelten) op hoog vuur in 5 minuten bruinbakken. 

  2. Op bord leggen. In bakvet ui en knoflook met chilipoeder 3 minuten fruiten. 

  3. Vlees en vleesfond toevoegen en geheel pittig op smaak brengen met zout en peper. 

  4. Vlees afgedekt in 2-3 uur zachtjes (op vlamverdeler) laten gaarsudderen. 

  5. Intussen in droge koekenpan rijst goudbruin roosteren, blijven omscheppen. 

  6. Rijst op bordje laten afkoelen. 

  7. In keukenmachine of in vijzel geroosterde rijst en pinda's fijnmalen. 

  8. Rijst en pinda's door stoofvocht roeren. 

  9. Sperziebonen en aubergine door stoofvlees scheppen en in 30 minuten zachtjes gaarstoven. 

  10. Scheutje water toevoegen als saus te dik wordt. 

  11. Op smaak brengen met vissaus en sojasaus. 

  12. Eventueel bestrooien met koriander en/of bosui. 

  13. Lekker met rijst.