Fillodeegdriehoekjes met feta

      Reacties uitgeschakeld voor Fillodeegdriehoekjes met feta

Fillodeegdriehoekjes met feta

Recept categorie Gerecht met groenten
Keuken: Marokkaanse keuken
Extra info Vegetarisch
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 rode paprika in kleine blokjes
  • 1 gele paprika in kleine blokjes
  • 1 eetlepel olijfolie (plus extra om te bestrijken)
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 100 gram fetakaas in kleine blokjes
  • 2 eetlepels fijngeknipte koriander
  • ½ eetlepel citroensap
  • 5 vellen fillobladerdeeg (diepvries) ontdooid
  • sesamzaad

Hoe maak ik het klaar?

  1. Deze knapperige, gevulde pakketjes zijn niet moeilijk te maken. 

  2. Verwarm de oven voor op 200 ºC. 

  3. Snijd een rode paprika en een gele paprika in kleine blokjes en bak ze in een koekenpan in 1 eetlepel hete olijfolie met knoflook en komijn in 10 minuten al omscheppend gaar. 

  4. Neem de pan van het vuur en schep de feta, koriander en het citroensap erdoor. 

  5. Voeg zout en peper naar smaak toe. 

  6. Snijd de vellen fillodeeg in de lengte in drie gelijke repen en bestrijk de randen dun met olijfolie. 

  7. Schep op elke rechter onderhoek een eetlepel van het fetamengsel. 

  8. Vouw de repen deeg driehoeksgewijs tot pakketjes op.

  9. Leg de driehoekjes op een ingevette bakplaat, bestrijk de bovenkanten dun met olijfolie en strooi er een beetje sesamzaad over. 

  10. Bak in de oven in 15-20 minuten goudbruin.