Fillodeegdriehoekjes met feta

      Reacties uitgeschakeld voor Fillodeegdriehoekjes met feta
Print

Fillodeegdriehoekjes met feta

Categorie Gerecht met groenten
Keuken Marokkaanse keuken
Keyword Vegetarisch
porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1 rode paprika in kleine blokjes
  • 1 gele paprika in kleine blokjes
  • 1 eetlepel olijfolie (plus extra om te bestrijken)
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 100 gram fetakaas in kleine blokjes
  • 2 eetlepels fijngeknipte koriander
  • ½ eetlepel citroensap
  • 5 vellen fillobladerdeeg (diepvries) ontdooid
  • sesamzaad

Hoe maak ik het klaar:

  • Deze knapperige, gevulde pakketjes zijn niet moeilijk te maken. 
  • Verwarm de oven voor op 200 ºC. 
  • Snijd een rode paprika en een gele paprika in kleine blokjes en bak ze in een koekenpan in 1 eetlepel hete olijfolie met knoflook en komijn in 10 minuten al omscheppend gaar. 
  • Neem de pan van het vuur en schep de feta, koriander en het citroensap erdoor. 
  • Voeg zout en peper naar smaak toe. 
  • Snijd de vellen fillodeeg in de lengte in drie gelijke repen en bestrijk de randen dun met olijfolie. 
  • Schep op elke rechter onderhoek een eetlepel van het fetamengsel. 
  • Vouw de repen deeg driehoeksgewijs tot pakketjes op.
  • Leg de driehoekjes op een ingevette bakplaat, bestrijk de bovenkanten dun met olijfolie en strooi er een beetje sesamzaad over. 
  • Bak in de oven in 15-20 minuten goudbruin.