Five spicebahmi

      Reacties uitgeschakeld voor Five spicebahmi

 

Five spicebahmi

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees
Keuken: Oosterse keuken
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 300 gram (roerbak) vleesreepjes
  • 800 gram bahmigroentepakket
  • Conimex Woksaus Five Spice
  • ½ zak (250 gram) Conimex Mie (nestjes)
  • Conimex Wok Olie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook. 

  2. Voeg de mie toe, kook deze in ca. 12 minuten gaar. 

  3. Trek de mie na 2 minuten koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om. 

  4. Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken. 

  5. Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. 

  6. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de vleesreepjes ca. 3 minuten.  

  7. Voeg de bahmigroenten toe en roerbak ze 5 minuten mee. 

  8. Voeg vervolgens de woksaus naar smaak (ca. 8 eetlepels) toe, schep de goed uitgelekte mie erdoor en roerbak nog 3 minuten.  

  9. Schep de Five Spicebahmi op 4 borden. 

Tips / Opmerkingen

Serveertip: Zet Conimex Kroepoek en Gebakken Uitjes op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Variatietip: Vervang de vleesreepjes door in wat Conimex Ketjap Marinade gemarineerde kipfiletreepjes. Breng de bahmi op smaak met bijv. Woksaus Zoete Soja en bestrooi met wat fijngehakte koriander of selderij.