Flammkuchen kwartet

      Geen reacties op Flammkuchen kwartet

 

Flammkuchen kwartet

Recept categorie Hartige taart, Pizza
Keuken: Duitse keuken
Extra info Vegetarisch
Porties 4
Auteur Tantefanny.nl

Wat gaat er in?

Flammkuchen met pompoen & mozzarella:

  • 200 g Hokkaidopompoen eko pompoen, in kleine blokjes gesneden
  • 8 plakjes gedroogde ham
  • 1 bol mozzarella in plakjes gesneden
  • ½ lenteui in ringen gesneden

Flammkuchen met pesto & ham

  • 8 plakjes gedroogde ham
  • 3 tomaten in kleine blokjes gesneden
  • 2 el hazelnoten grof gehakt
  • 2 el pesto naar keuze en deze mengen met de crème fraîche
  • Een beetje parmezaanse kaas

Flammkuchen met tomaat & olijven

  • 30 groene olijven zonder pit
  • 3 tomaten in kleine blokjes gesneden
  • Wat oregano en Marjolein gehakt
  • Rucola ter garnering

Hoe maak ik het klaar?

  1. Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakking voorbereiden.
  2. Deeg met het meegerolde bakpapier op het bakblik uitrollen en snijd deze in vier gelijkmatige rechthoeken. Vouw ca. 1 cm. van het deeg naar binnen en druk het stevig aan.
  3. Crème fraîche tot aan de rand van het deeg bestrijken en het deeg met de ingrediënten beleggen.
  4. Met zout en peper op smaak brengen (behalve bij de druivenvariant) en onderin de oven in 15 - 20 min. knapperig bakken.

Tips / Opmerkingen

Tip met verstand: naar beschikbaarheid met pikante groenten, of zoet met seizoen fruit beleggen. Voor de basis kan ook met tomatensaus, pesto of een verse kaas gevarieerd worden