Flammkuchen kwartet

      Geen reacties op Flammkuchen kwartet

 

Flammkuchen kwartet

Recept printen
Recept categorie: Hartige taart/ Pizza
Land van herkomst: Duitsland
Dieët / Speciale gelegenheid: Vegetarisch
Porties: 4
Van wie is dit recept: Tantefanny.nl

Wat gaat er in:

Flammkuchen met pompoen & mozzarella:

  • 200 g Hokkaidopompoen (eko pompoen, in kleine blokjes gesneden)
  • 8 plakjes gedroogde ham
  • 1 mozzarella
  • ½ lenteui

Flammkuchen met pesto & ham

  • 8 plakjes gedroogde ham
  • 3 tomaten (in kleine blokjes gesneden)
  • 2 el hazelnoot (grof gehakt)
  • 2 el pesto naar keuze en deze mengen met de crème fraîche
  • Parmezaan

Flammkuchen met tomaat & olijven

  • 30 olijven
  • 3 tomaten (in kleine blokjes gesneden)
  • oregano
  • Rucola (ter garnering)

Hoe maak ik het klaar:

  • Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakking voorbereiden.
  • Deeg met het meegerolde bakpapier op het bakblik uitrollen en snijd deze in vier gelijkmatige rechthoeken. Vouw ca. 1 cm. van het deeg naar binnen en druk het stevig aan.
  • Crème fraîche tot aan de rand van het deeg bestrijken en het deeg met de ingrediënten beleggen.
  • Met zout en peper op smaak brengen (behalve bij de druivenvariant) en onderin de oven in 15 - 20 min. knapperig bakken.

Tips / Opmerking

Tip met verstand: naar beschikbaarheid met pikante groenten, of zoet met seizoen fruit beleggen. Voor de basis kan ook met tomatensaus, pesto of een verse kaas gevarieerd worden