Flammkuchen met oreokoekjes en karamel

      Geen reacties op Flammkuchen met oreokoekjes en karamel

 

Flammkuchen met oreokoekjes

Flammkuchen met oreokoekjes en karamel

Recept printen Pin
Recept categorie: Taart
Land van herkomst: Duitsland
Porties: 6
Van wie is dit recept: Tantefanny.nl

Wat gaat er in:

Hoe maak ik het klaar:

  • Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken.
  • Deeg met het meegerolde bakpapier op het bakblik uitrollen. Vouw ca. 1 cm. van het deeg naar binnen en druk het stevig aan.
  • Meng de kwark, zure room, vanillesuiker en poedersuiker tot een crème en smeer het deeg tot aan de rand hiermee in. Bestrooi met de Oreokoekjes.
  • Onderin de oven in 15 min. knapperig bakken
  • Voor het serveren met karamelsaus bedruipen.

Tips / Opmerking

de karamelsaus kunt u makkelijk zelf maken. Verwarm 3 el melk met 100 g zachte karamel. Roer dit door tot de karamel is gesmolten. Laat afkoelen voor het bedruipen van de Flammkuchen.