Flammkuchen met peren en veenbessenjam

      Geen reacties op Flammkuchen met peren en veenbessenjam

 

Flammkuchen met peren en veenbessenjam

Recept printen
Recept categorie: Hartige taart/ met fruit
Land van herkomst: Duitsland
Dieët / Speciale gelegenheid: Vegetarisch
Porties: 4
Van wie is dit recept: Tantefanny.nl

Wat gaat er in:

Hoe maak ik het klaar:

  • Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken.
  • Deeg met het meegerolde bakpapier op het bakblik uitrollen. Vouw ca. 1 cm. van het deeg naar binnen en druk het stevig aan.
  • Besprenkel de peren met citroensap. Karameliseer 2 el suiker in een droge hete pan. Haal de pan van het vuur en roer de peer er voorzichtig doorheen.
  • Meng de kwark, eieren, vanillesuiker en 2 el suiker.
  • Kwarkmengsel tot aan de rand van het deeg bestrijken. Met de afgekoelde peer gelijkmatig beleggen.
  • Onderin de oven in 15 - 20 min. knapperig bakken.
  • Voor het serveren met de veenbessenjam en amandel garneren. Deze flammkuchen kunnen warm of koud geserveerd worden.