Flammkuchen met peren en veenbessenjam

      Geen reacties op Flammkuchen met peren en veenbessenjam

 

Flammkuchen met peren en veenbessenjam

Recept categorie Gerecht met fruit, Hartige taart
Keuken: Duitse keuken
Extra info Vegetarisch
Porties 4
Auteur Tantefanny.nl

Wat gaat er in?

  • 1 rol Tante Fanny Vers Flammkuchendeeg 260 g
  • 2 - 3 peren geschild, in 12 partjes gesneden
  • 150 g kwark
  • 2 el sap van een 1/2 citroen
  • 2 eieren
  • 2 el kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 20 g veenbessenjam
  • 10 g geschaafde amandelen geroosterd

Hoe maak ik het klaar?

  1. Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken.
    birnenflammkuchen_
  2. Deeg met het meegerolde bakpapier op het bakblik uitrollen. Vouw ca. 1 cm. van het deeg naar binnen en druk het stevig aan.
  3. Besprenkel de peren met citroensap. Karameliseer 2 el suiker in een droge hete pan. Haal de pan van het vuur en roer de peer er voorzichtig doorheen.
  4. Meng de kwark, eieren, vanillesuiker en 2 el suiker.
  5. Kwarkmengsel tot aan de rand van het deeg bestrijken. Met de afgekoelde peer gelijkmatig beleggen.
  6. Onderin de oven in 15 - 20 min. knapperig bakken.
  7. Voor het serveren met de veenbessenjam en amandel garneren. Deze flammkuchen kunnen warm of koud geserveerd worden.