Flammkuchen met puntpaprika’s

      Geen reacties op Flammkuchen met puntpaprika’s

 

Flammkuchen met puntpaprika’s

Flammkuchen met puntpaprika’s

Print Pin
Categorie: Gerecht met groenten, Hartige taart, Pizza
Keuken: Duitse keuken
Keyword: Vegetarisch
porties: 4
Auteur: Tantefanny.nl

ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g Alternatief: 1 rol Tante Fanny Vers Spelt-Pizzadeeg 400 g
  • 1 rode puntpaprika in de lengte in reepjes gesneden
  • 1 gele puntpaprika in de lengte in reepjes gesneden
  • 1 groene puntpaprika in de lengte in reepjes gesneden
  • 1 rode peper ontpit, zeer fijn gesneden
  • 250 g kwark
  • 2 el Olijfolie
  • 1 el mosterd
  • 3 eieren
  • 1 teen knoflook geschild en geperst
  • 1 el boter om in te vetten
  • zout
  • een beetje verse rozemarijn om te garneren
  • vers gemalen peper

Bereidingswijze

  • Oven op 200° C boven-/onderwarmte voorverwarmen.
  • Paprika ca. 2 min. in olijfolie bakken.
  • Kwark, mosterd, eieren, knoflook en rode peper goed vermengen en met zout en peper kruiden.
  • Het deeg direct uit de koelkast verwerken, uitrollen, bakpapier eraf halen en het deeg in de ingevette vorm leggen (als alternatief kan men ook het deeg met het meegerolde bakpapier gelijk in de vorm leggen, het invetten hoeft dan niet). Met het uitstekende deeg de rand verstevigen.
  • Het kwarkmengsel in de vorm gieten en de paprika erover verdelen.
  • Onderin de oven in ca. 30 min. knapperig bakken. Voor het serveren met rozemarijn garneren.

Tips / Opmerkingen

voor de flan kunt u ook andere groenten gebruiken, zoals courgette, wortelen of aubergine.