Flammkuchen met puntpaprika’s

      Geen reacties op Flammkuchen met puntpaprika’s

 

Flammkuchen met puntpaprika’s

Flammkuchen met puntpaprika’s

Recept printen Pin
Recept categorie: Hartige taart/ met groenten/ Pizza
Land van herkomst: Duitsland
Dieët / Speciale gelegenheid: Vegetarisch
Porties: 4
Van wie is dit recept: Tantefanny.nl

Wat gaat er in:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g (Alternatief: 1 rol Tante Fanny Vers Spelt-Pizzadeeg 400 g)
  • 1 paprika (in de lengte in reepjes gesneden)
  • 1 paprika (in de lengte in reepjes gesneden)
  • 1 paprika (in de lengte in reepjes gesneden)
  • 1 rode peper (ontpit, zeer fijn gesneden)
  • 250 g kwark
  • 2 el Olijfolie
  • 1 el mosterd
  • 3 ei
  • 1 teen knoflook (geschild en geperst)
  • 1 el boter (om in te vetten)
  • zout
  • een beetje verse rozemarijn (om te garneren)
  • vers gemalen peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Oven op 200° C boven-/onderwarmte voorverwarmen.
  • Paprika ca. 2 min. in olijfolie bakken.
  • Kwark, mosterd, eieren, knoflook en rode peper goed vermengen en met zout en peper kruiden.
  • Het deeg direct uit de koelkast verwerken, uitrollen, bakpapier eraf halen en het deeg in de ingevette vorm leggen (als alternatief kan men ook het deeg met het meegerolde bakpapier gelijk in de vorm leggen, het invetten hoeft dan niet). Met het uitstekende deeg de rand verstevigen.
  • Het kwarkmengsel in de vorm gieten en de paprika erover verdelen.
  • Onderin de oven in ca. 30 min. knapperig bakken. Voor het serveren met rozemarijn garneren.

Tips / Opmerking

voor de flan kunt u ook andere groenten gebruiken, zoals courgette, wortelen of aubergine.