Fleur de fruits

      Reacties uitgeschakeld voor Fleur de fruits

 

Fleur de fruits

Recept categorie Gerecht met fruit
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 250 gr lychees vers of uit blik
  • 1 doosje vijgen
  • 2 dl créme fraïche
  • 1 eetlepel safarilikeur
  • 2 verse mango's of 1 blikje mango's
  • 2 kiwi's
  • 5 blaadjes gelatine
  • 1 dl suikerstroop

Hoe maak ik het klaar?

  1. Pureer de lychees, druk de puree door een zeef en roer er 1 dl créme fraïche door.

  2. Week de gelatineblaadjes 3 minuten, knijp ze uit en los ze in het aanhangend water op door het geheel even te verwarmen (niet koken).

  3. Roer de gelatine door het lycheemengsel, vul hier vormpjes mee en laat het in de koelkast opstijven.

  4. Maak de suikerstroop door 60 gr suiker in 0,4 dl kokend water op te lossen.

  5. Pureer de mango's in een keukenmachine en roer er de afgekoelde suikerstroop, de likeur en 1 dl créme fraïche door.

  6. Stort de vormpjes op het midden van een bord en giet de mangosaus eromheen.

  7. Garneer met de vijgen en de kiwi.