Flinterdunne Breydelhamrollade met julienne witlof en bieslooksaus

      Geen reacties op Flinterdunne Breydelhamrollade met julienne witlof en bieslooksaus

 

Flinterdunne Breydelhamrollade met julienne witlof en bieslooksaus

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees
Keuken: Belgische keuken
Porties 4
Auteur breydel.be

Wat gaat er in?

  • 8 dunne plakjes Breydelham
  • 6 kleine stronkjes witlof
  • 1 potje verse bieslook
  • een scheutje citroensap
  • 1 potje magere yoghurt
  • peper en zout

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd het witlof in de lengte door en verwijder de harde kern.
  2. Snijd de stronkjes vervolgens in dunne reepjes.
  3. Spoel flink in koud water met wat citroensap.
  4. Laat daarna goed uitlekken.
  5. Vul de plakjes Breydelham met het witlof en enkele stengels bieslook.
  6. Zorg ervoor dat dit alles wat onregelmatig uitsteekt; dat oogt mooier.
  7. Drappeer met een bieslooksaus.
  8. Breng daarvoor yoghurt op smaak met peper, zout en flink wat gehakte bieslook.