Fluwelige bloemkoolsoep

      Reacties uitgeschakeld voor Fluwelige bloemkoolsoep

Fluwelige bloemkoolsoep

Recept categorie Soepen
Porties 8
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 3 uien
  • 2 preiwitten
  • boter
  • 2 1/2 liter gevogeltebouillon
  • 3 aardappelen
  • 1 kleine bloemkool of 1/2 dikke bloemkool
  • peper
  • zout

Voor het garnituur:

  • boter
  • een plukje kervel

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maak de uien en de preiwitten schoon en snijd ze in stukjes.
  2. Stoof ze kort in een klontje boter en schenk de gevogeltebouillon bij.
  3. Schil de aardappelen, snijd ze in stukjes en voeg die bij de soep.
  4. Maak de bloemkool schoon, bewaar 1 grote roos als garnituur en doe de rest bij de soep.

  5. Laat de soep 30 minuten zachtjes koken.
  6. Pluk intussen uit de achtergehouden bloemkoolroos kleine roosjes en blancheer die in lichtgezouten water krokant gaar.

  7. Roer de soep om en breng haar op smaak met peper en zout.
  8. Controleer voor het serveren de dikte van de soep; voeg eventueel nog wat bouillon toe.

  9. Werk af met de bloemkoolroosjes, een plukje kervel en een klontje boter.