Foccacia

      Geen reacties op Foccacia

 

Print

Foccacia

Categorie Brood
porties 2 broden
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 30 g verse gist
  • 1 kg bloem
  • 0,5 l lauw water
  • verse of gedroogde kruiden b.v. oregano en tijm
  • olijfolie
  • 1 eetlepel zout
  • zeezout grof (korrelig)

Hoe maak ik het klaar:

  • Los de gist op in het lauwe water, met vork of garde roeren tot het opgelost is.
  • Maak een bergje van de bloem, maak een kuiltje en voeg het zout, het ei, de kruiden en een scheutje olijfolie toe. Voeg nu beetje voor beetje het water toe, waar de gist in is opgelost. Kneden tot er een mooie deegbal ontstaat. Mocht de deegbal te vochtig zijn, voeg dan nog wat extra bloem toe. Kneed het deeg nog 5 minuten.
  • Laat het deeg gedurende 20 minuten rusten op een houten ondergrond onder een schone droge theedoek.
  • Haal na die 20 minuten de theedoek eraf, geef met de vlakke hand een harde klap op het deeg en snij het deeg in 2 stukken.
  • Leg de 2 stukken deeg weer onder de theedoek en laat weer 20 minuten rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Vet het bakblik in met olijfolie.
  • Leg de 2 stukken deeg op het bakblik en maak ze enigszins plat, maak er putten in met de vingers, giet er flink wat olijfolie op en bestrooi het geheel met grof zeezout.
  • Plaats het bakblik in de oven (hete lucht oven), en bak het brood in 25 minuten gaar.
  • Laat het afkoelen op het rooster.