Forel crèmesoep

      Reacties uitgeschakeld voor Forel crèmesoep
Print

Forel crèmesoep

Categorie Gerecht met vis, Soepen
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 8 dl visbouillon
  • 2 eetlepels Noilly Prat
  • 4 gerookte forelfilets
  • 1/4 liter slagroom
  • 2 eierdooiers
  • 2 eetlepels geroosterde geschaafde amandelen
  • 4 toefjes waterkers

Hoe maak ik het klaar:

  • Laat de visbouillon en de vermout tot 2/3 inkoken.
  • Snijd de helft forelfilets in schuine repen en pureer de rest van de forelfilets met beetje visbouillon.
  • Houd enkele lepels slagroom apart.
  • Roer in een pan de forelpuree en de rest van de slagroom door elkaar en verwarm dit 3 minuten.
  • Klop de eierdooiers met de achtergehouden slagroom los en roer er 2 eetlepels bouillon door.
  • Voeg het eimengsel al roerend aan de puree toe en verwarm alles zachtjes 2 minuten (laat niet koken!).
  • Verdeel de soep over diepe borden en garneer met de repen forelfilet, de amandelen en de toefjes waterkers.