Forel crèmesoep

      Reacties uitgeschakeld voor Forel crèmesoep

Forel crèmesoep

Recept categorie Gerecht met vis, Soepen
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 8 dl visbouillon
  • 2 eetlepels Noilly Prat
  • 4 gerookte forelfilets
  • 1/4 liter slagroom
  • 2 eierdooiers
  • 2 eetlepels geroosterde geschaafde amandelen
  • 4 toefjes waterkers

Hoe maak ik het klaar?

  1. Laat de visbouillon en de vermout tot 2/3 inkoken.
  2. Snijd de helft forelfilets in schuine repen en pureer de rest van de forelfilets met beetje visbouillon.

  3. Houd enkele lepels slagroom apart.
  4. Roer in een pan de forelpuree en de rest van de slagroom door elkaar en verwarm dit 3 minuten.

  5. Klop de eierdooiers met de achtergehouden slagroom los en roer er 2 eetlepels bouillon door.

  6. Voeg het eimengsel al roerend aan de puree toe en verwarm alles zachtjes 2 minuten (laat niet koken!).

  7. Verdeel de soep over diepe borden en garneer met de repen forelfilet, de amandelen en de toefjes waterkers.