Frambozen met witte-chocoladeroom

      Geen reacties op Frambozen met witte-chocoladeroom

Frambozen met witte-chocoladeroom

Recept categorie Gerecht met fruit, Nagerecht
Keuken: Nederlandse keuken
Porties 4 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 2 bakjes frambozen (à 200 gram)
  • 200 gram witte chocolade
  • 250 ml slagroom
  • dl roomyoghurt framboos braam (beker à 500 gram)
  • 8 galette wafels (pak à 250 gram)

Hoe maak ik het klaar?

  1. Frambozen voorzichtig wassen. 

  2. Boven kom 150 g chocolade in stukjes breken. 

  3. Kom in pan met kokend water hangen en chocolade al roerend (au bain-marie) laten smelten. 

  4. In kom slagroom bijna stijf kloppen. 

  5. Yoghurt en gesmolten chocolade erdoor spatelen, tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren. 

  6. Van rest van chocolade met kaasschaaf of dunschiller 'krullen' schaven.

  7. Op vier bordjes 4 wafels leggen en tweederde deel van frambozen erover verdelen. 

  8. Op frambozen flinke dot chocoladeroom scheppen en bedekken met rest van wafels. 

  9. Rest van chocoladeroom erop scheppen. 

  10. Garneren met rest van frambozen en chocoladeschaafsel.

  11. Wijnadvies: Offley White Port