Frambozen met witte-chocoladeroom

      Geen reacties op Frambozen met witte-chocoladeroom

Frambozen met witte-chocoladeroom

Recept printen
Recept categorie: met fruit/ Nagerecht
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 2 bakjes frambozen ((à 200 gram))
  • 200 gram chocola
  • 250 ml slagroom
  • dl roomyoghurt framboos braam ((beker à 500 gram))
  • 8 galette wafels ((pak à 250 gram))

Hoe maak ik het klaar:

  • Frambozen voorzichtig wassen. 
  • Boven kom 150 g chocolade in stukjes breken. 
  • Kom in pan met kokend water hangen en chocolade al roerend (au bain-marie) laten smelten. 
  • In kom slagroom bijna stijf kloppen. 
  • Yoghurt en gesmolten chocolade erdoor spatelen, tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren. 
  • Van rest van chocolade met kaasschaaf of dunschiller 'krullen' schaven.
  • Op vier bordjes 4 wafels leggen en tweederde deel van frambozen erover verdelen. 
  • Op frambozen flinke dot chocoladeroom scheppen en bedekken met rest van wafels. 
  • Rest van chocoladeroom erop scheppen. 
  • Garneren met rest van frambozen en chocoladeschaafsel.
  • Wijnadvies: Offley White Port