Frambozendroom

      Geen reacties op Frambozendroom

Frambozendroom

Recept printen
Recept categorie: met fruit/ Nagerecht
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 1 pakje puddingpoeder framboos ((75 gram))
  • 1 bekertje slagroom ((125 ml))
  • 375 ml melk
  • 3 blikjes frambozen ((a 75 gram))
  • 1 bakje verse frambozen ((200 g) )
  • 60 gram suiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • slagroom ((uit spuitbus))
  • 2 eetlepels nougatine ((zakje a 150 gram))

Hoe maak ik het klaar:

  • Doe de puddingpoeder in een kom. 
  • Klop met een garde de slagroom erdoor. 
  • Breng de melk aan de kook. Haal de pan van het vuur en roer het slagroommengsel erdoor. 
  • Breng de melk opnieuw aan de kook. 
  • Blijf goed roeren, terwijl de pudding op een zacht vuur nog 2 minuten kookt. 
  • Spoel de puddingvormpjes om met koud water en schenk de pudding erin. 
  • Dek de puddinkjes af met plasticfolie. 
  • Laat ze in ongeveer 1 uur afkoelen en zet ze daarna nog 1 uur in de koelkast om stijf te worden. 
  • Giet het sap van de frambozen af. 
  • Kook in een steelpan de frambozen, de suiker en het citroensap ongeveer 2 minuten. 
  • Doe het frambozenmengsel in een zeef en druk het erdoor met de bolle kant van een lepel. 
  • Vang de saus op in een bakje.
  • Snij de puddinkjes los van het vormpje. 
  • Zet een bordje op elk vormpje en draai de vormpjes om. 
  • Schep de saus naast en over de puddinkjes. 
  • Spuit wat slagroom op de puddinkjes en strooi daarop de nogatine.