Frambozenijs met fillodeeg

      Reacties uitgeschakeld voor Frambozenijs met fillodeeg

Frambozenijs met fillodeeg

Oven voorverwarmen op 200 °C. 
Recept printen
Recept categorie: IJs/ met fruit
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 2 eetlepels boter
  • 1 pakje fillobladerdeeg ((diepvries))
  • 2 eetlepels suiker
  • 300 gram frambozen ((diepvries))
  • 1 eetlepel sinaasappellikeur ((slijter))
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels volle yoghurt

Hoe maak ik het klaar:

  • Boter laten smelten. 
  • Met scherp mes bovenste 2 lagen van bevroren fillodeeg op vouwrand afsnijden. 
  • Rest van deeg terug in vriezer leggen (wordt in recept verder niet gebruikt). 
  • Deeg in 8 driehoekjes snijden en op met bakpapier beklede bakplaat leggen. 
  • Deeg met boter bestrijken en met suiker bestrooien. 
  • Deeg in midden van oven in 5 minuten goudbruin bakken, uit oven nemen en laten afkoelen. 
  • In steelpannetje 100 g frambozen met likeur zachtjes verwarmen tot lauwwarm. 
  • In keukenmachine rest van bevroren frambozen met honing en yoghurt fijn pureren. 
  • Van frambozenijs met behulp van 2 eetlepels ovaalvormige bolletjes scheppen en over vier dessertbordjes verdelen. 
  • Warme frambozen ernaast schenken, fillodeegdriehoekjes in ijs steken en dessert onmiddellijk serveren.