Frambozenijs met fillodeeg

      Reacties uitgeschakeld voor Frambozenijs met fillodeeg

Frambozenijs met fillodeeg

Oven voorverwarmen op 200 °C. 

Recept categorie Gerecht met fruit, IJs
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 2 eetlepels boter
  • 1 pakje fillobladerdeeg (diepvries)
  • 2 eetlepels suiker
  • 300 gram frambozen (diepvries)
  • 1 eetlepel sinaasappellikeur (slijter)
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 2 eetlepels volle yoghurt

Hoe maak ik het klaar?

  1. Boter laten smelten. 

  2. Met scherp mes bovenste 2 lagen van bevroren fillodeeg op vouwrand afsnijden. 

  3. Rest van deeg terug in vriezer leggen (wordt in recept verder niet gebruikt). 

  4. Deeg in 8 driehoekjes snijden en op met bakpapier beklede bakplaat leggen. 

  5. Deeg met boter bestrijken en met suiker bestrooien. 

  6. Deeg in midden van oven in 5 minuten goudbruin bakken, uit oven nemen en laten afkoelen. 

  7. In steelpannetje 100 g frambozen met likeur zachtjes verwarmen tot lauwwarm. 

  8. In keukenmachine rest van bevroren frambozen met honing en yoghurt fijn pureren. 

  9. Van frambozenijs met behulp van 2 eetlepels ovaalvormige bolletjes scheppen en over vier dessertbordjes verdelen. 

  10. Warme frambozen ernaast schenken, fillodeegdriehoekjes in ijs steken en dessert onmiddellijk serveren.