Frambozenmousse

      Reacties uitgeschakeld voor Frambozenmousse

 

Frambozenmousse

Recept categorie Gerecht met fruit, Nagerecht
Porties 4
Auteur Hans en Liesbeth Grunder

Wat gaat er in?

  • 500 gr diepvries frambozen
  • 200 gr slagroom
  • 3 blaadjes gelatine
  • 100 gr suiker

Hoe maak ik het klaar?

  1. Pureer 400 gram frambozen met de staafmixer en roer de puree door een zeef om de pitjes eruit te halen.
  2. Week de gelatine een paar minuten in ruim koud water.
  3. Verhit dan een bodempje water in een pan en los de gelatine hierin op. Let op dat het niet gaat koken.
  4. Roer daarna de opgeloste gelatine door de frambozenpuree.
  5. Klop dan de slagroom met suiker stijf.
  6. Spatel de frambozenpuree door de slagroom totdat je een mooie egale massa krijgt.
  7. Verdeel het over 4 glazen en goed op laten stijven in de koelkast (minstens 5 uur).
  8. Garneer met de overgebleven frambozen en eventueel een chocolaatje.