Frambozenmousse

      Reacties uitgeschakeld voor Frambozenmousse

 

Frambozenmousse

Frambozenmousse

Print Pin
Categorie: Gerecht met fruit, Nagerecht
porties: 4
Auteur: Hans en Liesbeth Grunder

ingrediënten

  • 500 gr diepvries frambozen
  • 200 gr slagroom
  • 3 blaadjes gelatine
  • 100 gr suiker

Bereidingswijze

  • Pureer 400 gram frambozen met de staafmixer en roer de puree door een zeef om de pitjes eruit te halen.
  • Week de gelatine een paar minuten in ruim koud water.
  • Verhit dan een bodempje water in een pan en los de gelatine hierin op. Let op dat het niet gaat koken.
  • Roer daarna de opgeloste gelatine door de frambozenpuree.
  • Klop dan de slagroom met suiker stijf.
  • Spatel de frambozenpuree door de slagroom totdat je een mooie egale massa krijgt.
  • Verdeel het over 4 glazen en goed op laten stijven in de koelkast (minstens 5 uur).
  • Garneer met de overgebleven frambozen en eventueel een chocolaatje.