Frambozenparfait met dakje van witte chocolade

      Geen reacties op Frambozenparfait met dakje van witte chocolade

 

Frambozenparfait met dakje van witte chocolade

Recept categorie Gerecht met fruit, Nagerecht
Keuken: Franse keuken
Porties 4 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 1 bak frambozen (diepvries, 300 gram)
  • evt. een doosje verse frambozen (150 gram)
  • 125 gram suiker
  • 2 cups gepasteuriseerd vloeibaar eigeel (pak a 6 cups)
  • 1 cup gepasteuriseerd vloeibaar eiwit (pak a 6 cups)
  • 400 gram slagroom
  • 150 gram witte chocolade
  • 12 blaadjes verse munt

Hoe maak ik het klaar?

  1. Frambozen in doos in 3 uur bij kamertemperatuur laten ontdooien. 

  2. Voor de garnering 24 frambozen achterhouden, of hiervoor verse frambozen gebruiken. 

  3. (Rest van) ontdooide frambozen boven kom met bolle kant van (jus)lepel door zeef wrijven, zodat pitjes achterblijven. 

  4. Helft van suiker door frambozenpuree roeren. 

  5. In grootste kom eigeel met mixer luchtig kloppen. 

  6. Rest van suiker toevoegen en kloppen tot mengsel lichtromig en in volume verdubbeld is. 

  7. In derde, vetvrije, kom eiwit met mixer (met schone gardes!) stijfkloppen. 

  8. In vierde kom slagroom stijfkloppen. 

  9. Eiwitschuim door eigeel scheppen. 

  10. Slagroom en frambozenpuree erdoor spatelen en luchtig blijven omscheppen tot mengsel egaal roze is. 

  11. Glaasjes tot rand met frambozenparfaitmengsel vullen. 

  12. Glaasjes minimaal 3 uur in vriezer zetten. 

  13. Chocolade in stukjes breken en in kom boven pan met zacht kokend water laten smelten. 

  14. Telkens 1 volle eetlepel gesmolten chocolade als dun laagje over bevroren parfait uitstrijken (door kou wordt chocolade direct hard). 

  15. Tot gebruik in vriezer terugzetten. 

  16. Glaasjes 10 minuten voor serveren uit vriezer halen en op bordjes zetten. 

  17. Bovenkant van parfaits versieren met apartgehouden frambozen en blaadjes munt.