Frambozenparfait met dakje van witte chocolade

      Geen reacties op Frambozenparfait met dakje van witte chocolade

 

Frambozenparfait met dakje van witte chocolade

Recept printen
Recept categorie: met fruit/ Nagerecht
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 1 bak frambozen ((diepvries, 300 gram))
  • evt. een doosje verse frambozen ((150 gram))
  • 125 gram suiker
  • 2 cups gepasteuriseerd vloeibaar eigeel ((pak a 6 cups) )
  • 1 cup gepasteuriseerd vloeibaar eiwit ((pak a 6 cups) )
  • 400 gram slagroom
  • 150 gram chocola
  • 12 blaadjes munt

Hoe maak ik het klaar:

  • Frambozen in doos in 3 uur bij kamertemperatuur laten ontdooien. 
  • Voor de garnering 24 frambozen achterhouden, of hiervoor verse frambozen gebruiken. 
  • (Rest van) ontdooide frambozen boven kom met bolle kant van (jus)lepel door zeef wrijven, zodat pitjes achterblijven. 
  • Helft van suiker door frambozenpuree roeren. 
  • In grootste kom eigeel met mixer luchtig kloppen. 
  • Rest van suiker toevoegen en kloppen tot mengsel lichtromig en in volume verdubbeld is. 
  • In derde, vetvrije, kom eiwit met mixer (met schone gardes!) stijfkloppen. 
  • In vierde kom slagroom stijfkloppen. 
  • Eiwitschuim door eigeel scheppen. 
  • Slagroom en frambozenpuree erdoor spatelen en luchtig blijven omscheppen tot mengsel egaal roze is. 
  • Glaasjes tot rand met frambozenparfaitmengsel vullen. 
  • Glaasjes minimaal 3 uur in vriezer zetten. 
  • Chocolade in stukjes breken en in kom boven pan met zacht kokend water laten smelten. 
  • Telkens 1 volle eetlepel gesmolten chocolade als dun laagje over bevroren parfait uitstrijken (door kou wordt chocolade direct hard). 
  • Tot gebruik in vriezer terugzetten. 
  • Glaasjes 10 minuten voor serveren uit vriezer halen en op bordjes zetten. 
  • Bovenkant van parfaits versieren met apartgehouden frambozen en blaadjes munt.