Frambozentaart

      Geen reacties op Frambozentaart

 

Frambozentaart

Print
Categorie: Gebak, Gerecht met fruit, Hapjes, Taart
porties: 4 personen
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

  • 125 gram zachte roomboter in kleine blokjes
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 250 gram bloem gezeefd
  • 2 eierdooiers
  • 2 doosjes diepfriesframbozen (a 300 gram)
  • 50 gram witte chocolade in stukjes
  • 1 bakje mascarpone (250 gram)

Bereidingswijze

  • In kom boter en 125 g suiker tot glad mengsel roeren. 
  • Bloem erdoor mengen en met vingertoppen tot kruimelig deeg wrijven. 
  • Dooiers en 1 eetlepel koud water toevoegen en geheel snel tot deeg kneden. 
  • Bal deeg vormen en in plasticfolie verpakt in koelkast 1 uur laten rusten. 
  • Frambozen laten ontdooien.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C. 
  • Deeg op met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot ronde lap die iets groter dan taartvorm is. 
  • Ingevette taartvorm met deeg bekleden. 
  • Bakpapier met steunvulling op deeg leggen. 
  • Deegbodem 15 minuten in midden van oven bakken. 
  • Steunvulling verwijderen en nog 10 minuten bakken tot bodem goudbruin is. 
  • Taartbodem op rooster laten afkoelen. 
  • Chocolade in hittebestendige kom boven pan met net niet kokend water hangen (au bain marie) en al roerend laten smelten. 
  • Chocolade over afgekoelde taartbodem strijken en laten stollen. 
  • Intussen in schaal helft van frambozen met vork tot moes prakken. 
  • Mascarpone en rest van suiker erdoor mengen.
  • Mascarponemengsel over taartbodem verdelen, bovenkant glad strijken. 
  • Achtergehouden frambozen over taart verdelen.
  • Tip: Als steunvulling kunt u bijvoorbeeld gedroogde spliterwten of bonen nemen, of hittebestendige speelknikkers.