Frambozentaart

      Geen reacties op Frambozentaart

 

Frambozentaart


Recept categorie Gebak, Gerecht met fruit, Hapjes, Taart
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 125 gram zachte roomboter in kleine blokjes
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 250 gram bloem gezeefd
  • 2 eierdooiers
  • 2 doosjes diepfriesframbozen (a 300 gram)
  • 50 gram witte chocolade in stukjes
  • 1 bakje mascarpone (250 gram)

Hoe maak ik het klaar?

  1. In kom boter en 125 g suiker tot glad mengsel roeren. 

  2. Bloem erdoor mengen en met vingertoppen tot kruimelig deeg wrijven. 

  3. Dooiers en 1 eetlepel koud water toevoegen en geheel snel tot deeg kneden. 

  4. Bal deeg vormen en in plasticfolie verpakt in koelkast 1 uur laten rusten. 

  5. Frambozen laten ontdooien.

  6. Oven voorverwarmen op 200 °C. 

  7. Deeg op met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot ronde lap die iets groter dan taartvorm is. 

  8. Ingevette taartvorm met deeg bekleden. 

  9. Bakpapier met steunvulling op deeg leggen. 

  10. Deegbodem 15 minuten in midden van oven bakken. 

  11. Steunvulling verwijderen en nog 10 minuten bakken tot bodem goudbruin is. 

  12. Taartbodem op rooster laten afkoelen. 

  13. Chocolade in hittebestendige kom boven pan met net niet kokend water hangen (au bain marie) en al roerend laten smelten. 

  14. Chocolade over afgekoelde taartbodem strijken en laten stollen. 

  15. Intussen in schaal helft van frambozen met vork tot moes prakken. 

  16. Mascarpone en rest van suiker erdoor mengen.

  17. Mascarponemengsel over taartbodem verdelen, bovenkant glad strijken. 

  18. Achtergehouden frambozen over taart verdelen.

  19. Tip: Als steunvulling kunt u bijvoorbeeld gedroogde spliterwten of bonen nemen, of hittebestendige speelknikkers.