Frangipane met (kwee)peren en pistachenoten

      Reacties uitgeschakeld voor Frangipane met (kwee)peren en pistachenoten

 

Frangipane met (kwee)peren en pistachenoten

Recept categorie Gerecht met fruit, Taart
Porties 4
Auteur keukenrecepten.be

Wat gaat er in?

Hoe maak ik het klaar?

  1. Schil de peren en snij ze in 2,
  2. haal het klokhuis eruit, verwijder het steeltje en het kroontje.
  3. Kweeperen 5 min blancheren en laten uitlekken op keukenpapier.
  4. Schik het bladerdeeg in de taartvorm.
  5. Klop de boter zacht en voeg er de amandelspijs aan toe.
  6. Voeg daarna ei per ei toe met de bloem.
  7. Laat het geheel een nachtje rusten.
  8. Beleg het deeg met het beslag tot aan de helft van de taartvorm.
  9. Schik er de peren in stervorm op.
  10. Bak het geheel gedurende 40 minuten op 180°C.
  11. Bestrooi met gehakte pistachenoten.