Frangipane met (kwee)peren en pistachenoten

      Reacties uitgeschakeld voor Frangipane met (kwee)peren en pistachenoten

 

Frangipane met (kwee)peren en pistachenoten

Print
Categorie: Gerecht met fruit, Taart
porties: 4
Auteur: keukenrecepten.be

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schil de peren en snij ze in 2,
  • haal het klokhuis eruit, verwijder het steeltje en het kroontje.
  • Kweeperen 5 min blancheren en laten uitlekken op keukenpapier.
  • Schik het bladerdeeg in de taartvorm.
  • Klop de boter zacht en voeg er de amandelspijs aan toe.
  • Voeg daarna ei per ei toe met de bloem.
  • Laat het geheel een nachtje rusten.
  • Beleg het deeg met het beslag tot aan de helft van de taartvorm.
  • Schik er de peren in stervorm op.
  • Bak het geheel gedurende 40 minuten op 180°C.
  • Bestrooi met gehakte pistachenoten.