Franse boeren bonenpot

      Reacties uitgeschakeld voor Franse boeren bonenpot

 

Print

Franse boeren bonenpot

Categorie Stamppot
porties 4 personen
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 kopje geweekte bruine bonen
  • 1 grote aardappelen
  • 1 stukje prei
  • 1 ui
  • 1 rookworst
  • 2 kopjes rundvleesbouillon
  • 100 gr katenspek
  • peper
  • zout

Hoe maak ik het klaar:

  • Zet een grote soeppan of braadpan op het vuur en kook daarin 1 kopje geweekte bruine bonen met het aanhangende weekwater gaar.
  • Schil 1 grote aardappel en snijd deze in kleine blokjes.
  • Maak 1 stukje prei en 1 ui schoon en zet ze met de aardappel in weinig water op.
  • Laat 1 rookworst in heet water wellen en snijd deze in onregelmatige plakken.
  • Prak 1/4 van de bruine bonen met een vork fijn en doe ze met de rest van de bonen bij de aardappel, prei en ui.
  • Giet er 2 kopjes rundvleesbouillon bij.
  • Snijd 100 gr katenspek in dobbelsteentjes en doe die samen met de rookworst in de pan.
  • Strooi er royaal peper over, leg een deksel op de pan en laat de inhoud goed warm worden.
  • Voeg eventueel nog wat zout en/of peper toe en serveer het gerecht heet.