Franse chocoladetaart

      Reacties uitgeschakeld voor Franse chocoladetaart

 

Franse chocoladetaart

De Fransen staan bekent om hun patisserie. U hoeft geen Franse patissier te zijn om zelf ook een heerlijke chocoladetaart te bakken.
Recept categorie Chocolade, Taart
Keuken: Franse keuken
Auteur Droste Chocolade

Wat gaat er in?

  • 250 g Droste melkchocolade in kleine stukjes
  • 225 g boter in kleine stukjes
  • 90 g suiker
  • 5 eieren
  • 1 el bloem
  • poedersuiker
  • slagroom

Eventueel:

  • cognac of sinaasappel likeur

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Vet een springvorm van 23 cm. doornsnee royaal in en bedek de bodem met ingevet bakpapier.
  3. Bedek de onderkant en zijkant van de vorm met aluminiumfolie om te voorkomen dat er water lekt.
  4. Smelt de chocolade met de boter en suiker in een pan op laag vuur en roer af en toe om. Neem de pan van het vuur en laat het geheel iets afkoelen en roer eventueel de cognac of sinaasappel likeur erdoor.
  5. Klop de eieren in een grote kom.
  6. Klop vervolgens de bloem erdoor en daarna geleidelijk het chocolademengsel tot alles goed vermengd is.
  7. Giet het mengsel in de vorm.
  8. Zet de vorm in een groot bakblik.
  9. Giet hier kokend water in, zodat de vorm 2 cm in het water staat.
  10. Bak de taart in de oven gedurende 25-30 min., totdat de rand van de taart verstevigd is, maar het midden nog zacht.
  11. Haal de vorm uit het bakblik, verwijder de folie en laat de taart afkoelen op een taartrooster. De taart zal inzakken en zijn klassieke platte vorm krijgen.
  12. Stort de taart op een taartrooster.
  13. Haal de bodem eraf en trek voorzichtig het bakpapier eraf.
  14. De bodem is nu de bovenkant.
  15. Laat de taart nu helemaal afkoelen.
  16. Knip 6-8 stroken bakpapier van 2,5 cm breed en schik die op de taart.
  17. Bestuif de taart met poedersuiker en haal het papier er voorzichtig af.
  18. Serveer de taart met slagroom.