Franse kippenbouten

      Reacties uitgeschakeld voor Franse kippenbouten

 

Franse kippenbouten

Print
Categorie: Gerecht met groenten, Gerecht met Kip
Keuken: Franse keuken
porties: 2 personen
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

  • 4 kippenbouten
  • 1 blik tomaten + sap
  • 2 groenten of kippenbouillonblokjes
  • 3 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 bundel verse kruiden ( peterselie, lavas, selderij)
  • 1 kuipje Boursin Cuisine Tomaat & Mediterrane Kruiden
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

  • Maak de kippenbouten schon en smeer ze in met zout en peper. 
  • Zet 1½ l water op het vuur en doe hierbij de tomaten & sap uit blik en de bouillonblokjes. 
  • Snijd de uien in ringen voeg deze toe. 
  • Als het water kookt kunnen de kippenbouten en de teentjes knoflook in de pan. 
  • Laat dit ongeveer een uurtje zachtjes doorkoken. 
  • Doe als laatse de verse kuriden en de Boursin erbij en laat het nog 10 minuten op het vuur staan.

Tips / Opmerkingen

Serveertip: Lekker met ciabatta