Franse kippenbouten

      Reacties uitgeschakeld voor Franse kippenbouten

 

Franse kippenbouten


Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met Kip
Keuken: Franse keuken
Porties 2 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 4 kippenbouten
  • 1 blik tomaten + sap
  • 2 groenten of kippenbouillonblokjes
  • 3 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 bundel verse kruiden ( peterselie, lavas, selderij)
  • 1 kuipje Boursin Cuisine Tomaat & Mediterrane Kruiden
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maak de kippenbouten schon en smeer ze in met zout en peper. 

  2. Zet 1½ l water op het vuur en doe hierbij de tomaten & sap uit blik en de bouillonblokjes. 

  3. Snijd de uien in ringen voeg deze toe. 

  4. Als het water kookt kunnen de kippenbouten en de teentjes knoflook in de pan. 

  5. Laat dit ongeveer een uurtje zachtjes doorkoken. 

  6. Doe als laatse de verse kuriden en de Boursin erbij en laat het nog 10 minuten op het vuur staan.

Tips / Opmerkingen

Serveertip: Lekker met ciabatta