Franse uiensoep 2

      Reacties uitgeschakeld voor Franse uiensoep 2

Franse uiensoep 2

Recept categorie Soepen
Keuken: Franse keuken
Extra info Vegetarisch
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd de schoongemaakte uien in dunne plakjes en smoor deze in de boter 10
  2. minuten op een zacht vuur - ze mogen niet bruin worden.
  3. Strooi de bloem erover en laat die al roerend heel lichtbruin leuren.
  4. Strooi er wat zout en veel versgemalen peper over en schenk er al roerend
  5. de bouillon bij.
  6. Laat de soep een half uurtje koken.
  7. Doe de uiensoep in ovenvaste soepkommen of anders in een grote schaal, leg
  8. hierop de sneetjes geroosterd brood en bestrooi die dik met geraspte kaas.
  9. Laat de kaas onder de grill of boven in een warme oven lichtbruin kleuren.